Висш банкер от Goldman Sachs оглави борда на BBC

Висш банкер от Goldman Sachs оглави борда на BBC

Висш банкер от Goldman Sachs оглави борда на BBC

Бившият висш банкер от Goldman Sachs Ричард Шарп е утвърден на поста председател на съвета на директорите на BBC, съобщи британското правителството, цитирано от Ройтерс. Председателят на борда на BBC, който официално се назначава от кралицата по препоръка на правителството, е отговорен за поддържането и защитата на независимостта на обществения медиен оператор. Позицията бе предложена на Шарп миналия месец, припомня БТА.

Ричард Шарп бе назначен за председател на съвета на директорите за четири години от 16 февруари 2021 година до 15 февруари 2025 година, се посочва в съобщение на министерството на цифровите технологии, културата, средствата за масова информация и спорта. Това показва, че решението е взето предвид впечатляващия опит на 65-годишния Шарп във финансовия сектор, допълват от ведомството.

Шарп работи от 1984 година в американската банка Goldman Sachs, издигайки се до позицията на ръководител на отдела, отговарящ за операциите с ценни книжа в Европа. От 2013 до 2019 година той е член на комитета за финансова политика на Bank of England. Преди това е оглавявал Кралската академия на изкуствата.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ