Българин влиза в борда на директорите на Нестле в Русия и Евразия

Българин влиза в борда на директорите на Нестле в Русия и Евразия

Българин влиза в борда на директорите на Нестле в Русия и Евразия

Мариан Маринов, понастоящем Финансов директор и член на мениджмънт борда на Нестле Югоизточен пазар (България, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Северна Македония, Косово), застава начело на отдел „Финанси и контрол“ на Нестле Русия и Евразия от 1 април тази година. Така той става първият българин, който ще е част от борда на директорите на Нестле в Русия и Евразия.

Мариан Маринов се присъединява към Нестле групата през 2010 г. като Мениджър Одит за Европа в одит звеното на Нестле Групата в Швейцария. По-късно през 2016 г. той заема позицията Мениджър Финанси и Контрол в Нестле България. Две години по-късно застава начело на “Трансформацията в Югоизточен пазар”, където изиграва ключова роля при успешното преформатиране на организацията към модел на единен пазар, обединяващ 9 географии.

През 2019 година Мариан Маринов е повишен в настоящата си роля, като по време на последното си назначение, временно изпълнява и ролята на изпълнителен директор на Южните Адриатически държави, успявайке паралелно да поддържа много добро бизнес представяне на пазара, и да подсигури представянето на отдел финанси и контрол. Той е възпитаник на езикова гимназия „Ромен Ролан“ в гр. Ст. Загора, завършил е Международни икономически отношения в УНСС и е сертифициран Вътрешен одитор. Преди да стане част от екипа на Нестле, придобива солиден опит в Крафт Фудс и Делойт.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ