Двама директори напуснаха борда на Huawei във Великобритания

Двама директори напуснаха борда на Huawei във Великобритания

Двама директори напуснаха борда на Huawei във Великобритания

Двама членове на борда на директорите на Huawei UK подадоха в знак на протест срещу мълчанието на  компанията по конфликта в Украйна, съобщи ВВС. Андрю Кан и Кен Олиса са разочаровани от пасивната позиция на компанията.

Huawei UK благодари и на двамата мъже за техните „безценни напътствия“.

Английското поделение на най-големият производител на комуникационна техника в света запази и мълчание по въпроса дали ще оттегли присъствието си в Русия. Отговорът през журналист на медията бе: "Не коментираме повече."

 „Сър Андрю Кан и сър Кен Олиса допринесоха много със своя значителен опит от света на бизнеса и технологиите в борда на директорите на Huawei UK.  И двамата показаха силна подкрепа за ангажимента на Huawei към Обединеното кралство и помогнаха за поддържането на най-високите стандарти за корпоративно управление”, заяви говорител на компанията.

Новината за оставките дойде, след като САЩ предупредиха китайски компании да не нарушават ограниченията за износ на технологии за Русия.

Китай се въздържа по резолюция на ООН, осъждаща нахлуването на Русия, но правителството му наскоро изрази „съжаление“ за военните действия, заявявайки, че е изключително загрижено за щетите, нанесени на цивилното население.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ