Шефът на Johnson & Johnson напуска поста си

Шефът на Johnson & Johnson напуска поста си

Johnson & Johnson ще замени Алекс Горски, председателя и главен изпълнителен директор, с друг ветеран от компанията догодина, предаде „Асошиейтед Прес“.

Най-големият производител на продукти за здравна грижа в света съобщи, че Хоакин Дуато ще стане изпълнителен директор и член на Борда на директорите от 3 януари. Към момента той е вицепрезидент на изпълнителния комитет на J&J, което включва работа с фармацевтичния и здравния сектор на компанията, както и наблюдение на нейната глобална верига на доставки.

59-годишният Дуато е гражданин на Испания и на САЩ, като има над 30 години опит в J&J. Горски на свой ред заема настоящия си пост от 2012 г. и ще остане изпълнителен председател на Борда след рокадата. Според него моментът е подходящ за неговото решение както за компанията, така и за личния му живот, тъй като избира да се фокусира повече върху семейството си поради „семейни здравословни причини“.

J&J отчете 73% скок в печалбата през второто тримесечие, дължащо се на силен ръст на продажбите, тъй като болниците и здравната индустрия се възстановяват от забавянето, предизвикано от пандемията от COVID-19 през предходната година.

Горски се присъединява към Johnson & Johnson през 1988 г. и под неговото ръководство се състоя най-голямото придобиване от страна на компанията. Преди 3 години в сделка за 30 млрд. долара американската марка придоби шведската биофармацевтична фирма Actelion.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ