Шефът на Johnson & Johnson напуска поста си

Шефът на Johnson & Johnson напуска поста си

Шефът на Johnson & Johnson напуска поста си

Johnson & Johnson ще замени Алекс Горски, председателя и главен изпълнителен директор, с друг ветеран от компанията догодина, предаде „Асошиейтед Прес“.

Най-големият производител на продукти за здравна грижа в света съобщи, че Хоакин Дуато ще стане изпълнителен директор и член на Борда на директорите от 3 януари. Към момента той е вицепрезидент на изпълнителния комитет на J&J, което включва работа с фармацевтичния и здравния сектор на компанията, както и наблюдение на нейната глобална верига на доставки.

59-годишният Дуато е гражданин на Испания и на САЩ, като има над 30 години опит в J&J. Горски на свой ред заема настоящия си пост от 2012 г. и ще остане изпълнителен председател на Борда след рокадата. Според него моментът е подходящ за неговото решение както за компанията, така и за личния му живот, тъй като избира да се фокусира повече върху семейството си поради „семейни здравословни причини“.

J&J отчете 73% скок в печалбата през второто тримесечие, дължащо се на силен ръст на продажбите, тъй като болниците и здравната индустрия се възстановяват от забавянето, предизвикано от пандемията от COVID-19 през предходната година.

Горски се присъединява към Johnson & Johnson през 1988 г. и под неговото ръководство се състоя най-голямото придобиване от страна на компанията. Преди 3 години в сделка за 30 млрд. долара американската марка придоби шведската биофармацевтична фирма Actelion.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Индустрията на страха: Как да управляваме тревожността, когато всичко наоколо плаши
5 неща, които нарцисистите винаги правят, когато говорят с другите. И как да реагираме
Майкъл Блумбърг очерта план за наследяване на медийната си империя
ЕС ще отпусне 135 милиона долара на Тунис като част от пакта за миграцията
На днешната дата, 23 септември. Рождениците днес
Печалбата не винаги е важна
Бил Гейтс: Ако бях президент на САЩ щях да се боря за „изглаждане на кривата“ на епидемията
Борисов: Френското предложение е много добро, свидетели сме на страхлив премиер