5 стъпки, чрез които ще преоткриете себе си на работното място

5 стъпки, чрез които ще преоткриете себе си на работното място

5 стъпки, чрез които ще преоткриете себе си на работното място

Всеки от нас има работна идентичност - и тя няма нищо общо с това как се казвате или колко пари правите. Вашата работна идентичност е резултат от много години трудов стаж и това, с което сте се занимавали. Това не означава обаче, че сте открили истинското си амплоа. Истината е, че тези, които "просто знаят" какво искат да правят в живота са сравнително малко - и изключително щастливи. За повечето от нас, значителната промяна в кариерата се очертава като резултат от внимателно извършената работа по смислен последователен начин.

Ето 5 стъпки, чрез които да преоткриете себе си:

1. Определете не само уменията си, но и най-важните за вас ценности, интереси и мотиватори. Те ще създадат профила на новата ви работа.

2. Определете опциите. Тук може да използвате „критериите“ от стъпка 1, за да идентифицирате по-лесно възможностите, които ви предлага реалната среда.

3. Чрез интервюта, изследвания и работа в мрежа определете най-добрите си възможности, за да избегнете евентуални, скъпоструващи грешки.

4. Изработете си преходен план. Поставете си конкретна цел и очертайте стъпки, чрез които да стигнете до нея.

5. Преминете към изпълнението. Ако се налага, започнете курс на обучение. Това е реалният път към откриването на това, с което искате да се занимавате.

Промяната на посоката на кариерата е един интригуващ процес, който може да има и много неприятни моменти. От друга страна, ако обичате живота, това е един добър начин да се наградите за всички усилия, които сте полагали досега. Все пак всеки заслужава да се занимава с това, което му носи най-голямо удовлетворение нали?

По материали от Management Issues

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ