Иновациите, които подобряват живота ни

Иновациите, които подобряват живота ни

Иновациите, които подобряват живота ни

Вече 25 години СЕНТИЛИОН* доказва, че в България могат да се произвеждат високотехнологични решения и да се предлага безкомпромисно качество в помощ на хората

Представете си пълна тишина, изолация и липса на социални контакти, кариерното развитие е само мираж, защото е трудно да общувате с хората, не чувате гласа на своите близки, песента на птиците и вълните на морето… Така изглежда животът на хората, преди да срещнат иновативните технологии, които предлага СЕНТИЛИОН. Компанията вече 25 години оперира на българския пазар и доказва, че в България могат да се произвеждат високотехнологични решения в различни области и да се предлага качество на международно ниво.

Микроелектроника и медицински решения на световно равнище

СЕНТИЛИОН е създадена през 1998 г. с основна дейност производство на електронни модули и продукти в областта на медицината. Служителите се гордеят с работата си, тъй като каузата на компанията изпълва ежедневието им със смисъл и удовлетворение, а именно да помагат на стотици българи да бъдат част от красивия свят на звуците. СЕНТИЛИОН е официален представител за България на световния лидер във високотехнологичните имплантируеми решения при слухова загуба „MEDEL Австрия“. Благодарение на сътрудничеството между двете компании българските пациенти имат достъп до най-съвременните решения при загуба на слуха. Чрез специално разработени софтуери и апаратура те са единствените, които предлагат индивидуализирани кохлеарни имплантанти, така че идеално да съвпаднат с нуждите и анатомичните особености на пациента. Кохлеарните имплантaнтни системи, електроакустичните системи, имплантантните системи за средното ухо и системите за костна проводимост на MED-EL са възстановили слуха на стотици хиляди по света и на повече от 700 души в България. 

СЕНТИЛИОН предлага цялостна услуга на българските пациенти: предоперативна диагностика, консултация и подпомагане по време на оперативната интервенция, следоперативни настройки, сервиз, поддръжка, рехабилитация, обучение на медицински и социални специалисти, подпомагане на родителите. Чрез мрежа от клинични центрове в София, Стара Загора, Пловдив, Шумен и Варна и специалисти, които помагат на хора на всякаква възраст, българските пациенти имат възможността да изберат най-подходящото решение за тях. 

Предизвикателството да бъдеш best in class

Дигитализацията и автоматизацията на всички процеси са основен подход на СЕНТИЛИОН, за да са конкурентни на международния пазар. Инвестициите са тяхната дългосрочна стратегия. През 2023 г. компанията може да се похвали с нови реализирани инвестиционни проекти като инсталацията на още една напълно автоматизирана линия за SMD монтаж. Една от най-големите инвестиции през 2023 г. е в подобряването на проследимостта на производствените процеси – както на вложени материали, така и на представянето на самите процеси. Това ще бъде постигнато с интеграцията на нова MES система. Тя в комбинация със съвременно оборудване за маркиране и гравиране, и вече интегрирания процес за управление на материалите ще даде завършената картина на производството – електронен DHR. Той представлява електронно досие на продукта с пълната информация относно производствените параметри и резултати. Стартирайки от чистите стаи, MES в комбинация със специално разработените BI контроли ще постави основите на реално производство без хартия при пълна проследимост. Зад всички тези планове, развитие и съвременни технологични решения стои висококвалифициран екип. Автоматизираното производство и дигитализацията на всички бизнес процеси изискват кадри с изключително комплексни знания. СЕНТИЛИОН търси, развива и инвестира в такива кадри. За тази цел се осигуряват Best In Class обучения по последните версии на приложимите ISO и IPC стандарти, GMP, Six Sigma, Lean. Компанията участва на всички значими международни изложения и конференции за индустрията по цял свят и се черпят знания от най-добрите експерти в световен мащаб. Висшият мениджърски екип вярва, че това е правилната посока и само по този начин могат да предлагат най-добрата и качествена услуга за своите клиенти.

*СЕНТИЛИОН е иновативна фирма за производство на електронни модули, системи, комплексни продукти и услуги в областите медицина, авионика и прецизна индустриална техника. Вече 25 години компанията е на българския пазар и доказва, че и у нас могат да се произвеждат високотехнологични решения в различни области и да се предлага качество на международно ниво. Компанията поддържа сертифицирана система за управление на качеството, отговаряща едновременно на изискванията на стандарти ISO 13485:2016, ISO 9001:2015, и ISO14001:2015. В тяхната модерна и енергоефективна сграда се помещават линии за автоматичен монтаж на електронни компоненти, производствени зони за тест и краен монтаж на медицински изделия, както и две отделни производствени помещения с контролирана чистота на работна среда (ISO14644 Clean Room) Клас 6 и микробиологичен контрол. Всички производствени помещения са контролирани EPA зони. СЕНТИЛИОН е официален представител на „MED-EL Австрия“ за България на активни слухови имплантируеми системи. Извършва цялостен сервиз и обслужване на всички компоненти.

Борис Вълчинов. Материалът е публикуван в бр.10/23 на сп. "Мениджър", който ще откриете в дистрибуторската мрежа, както и в дигиталното приложение ZinZin

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ