Наука и Здраве

Как да изглеждаме отлично след безсънна нощ?

Как да изглеждаме отлично след безсънна нощ?

Може да ни се случи да позакъснеем да си тръгнем от някое събиране, или да гледаме някакъв филм до много късно, или пък просто да стоим будни, угрижени от някой проблем и развълнувани от предстоящо събитие. Каквато и да е причината, на другата сутрин обикновено изглеждаме и се чувстваме ужасно. Но как да се освежим за отрицателно време? Как да запазим бодър вид през деня и да потулим следите от умората? Редакторите на abcfact предлагат няколко предложения, с които да си помогнем след безънна нощ. 

Нека ги видим:

Измийте се със студена вода. Студената вода може да помогне на кожата да елиминира подпухването, да върне красивия цвят на лицето и да подобри оросяването. 

Вдишайте ментов аромат. Ароматът на мента е добър стимулант за мозъка. Може да съчетаете хладен душ с душгел за тяло с аромат на мента, цитрус или друг освежаващ аромат. Направете същесременно и масаж с гъбата за баня - това ще увеличи микроциркулацията на кожата, ще я направи гладка и ще ви подейства ободряващо.

Облекчете подуването под очите. Има добър стар метод за справяне с подуването под очите - резенчета прясна краставица. Нанесете две резенчета върху затворените клепачи за поне 10 минути. После е добре да завършите процедурата с деликатен крем за очи.

Енергизирайте кожата на лицето. Изстискайте сока от половин портокал, навлажнете кърпа и я положете на лицето си за поне 5 минути. Витаминът С ще възвърне на уморената и повяхнала кожата сияйния вид.

Нанесете хидратиращ крем. Нашата умора винаги се отразява върху кожата, която става суха и дехидратирана. Освежете я с хидратиращ крем, попиващ мигновено и придаващ млад вид на лицето.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ