Как да се аклиматизираме

Как да се аклиматизираме

Как да се аклиматизираме

Преди всяко дълго пътуване, особено когато става дума за регион с други климатични условия, си струва да се помисли не само за документи и вещи. Често се случва човек да отиде на почивка, но в същото време се чувства потиснат, уморен и сънлив. Това са очевидни признаци на аклиматизация, споделят редакторите на ABC Fаct. 

Справилен подход, можем да нсведем тези симптоми до нула.

По време на пътувания до нови места тялото преминава през тежки тестове, защото се приспособява към необичайни метеорологични условия. Въпреки факта, че в първите дни симптомите почти не се проявяват, те могат да развалят цялото впечатление от почивката. Основната задача на аклиматизацията е да нормализира работата на всички органи, отчитайки новия температурен режим и климатичните условия. 

Най-трудно е за хората, които летят със самолет: полетите на дълги разстояния променят климата около нас бързо и драматично. Аклиматизацията в планинските райони също се усеща най-силно. Факт е, че тялото няма време да се адаптира към новата ситуация, така че не си заслужава да бързаме да се изкачим на върха.

Има няколко превантивни мерки за намаляване на появата на аклиматизация. Необходимо е редовно да се охлажда и проветрява въздухът в помещението. Тя не трябва да застоява, тъй като това ще доведе до повишена умора. Също така е необходимо стриктното спазване на баланса на водата и солта. Питейната вода се препоръчва след хранене. 

Гардеробът за първите дни в нова страна е добре да е подбран от естествени тъкани. Ако районът се характеризира с горещо и сухо време, студеният душ също ще ни дари със сили и жизненост през целия ден. Лекарите съветват да се храните не повече от два пъти на ден: сутрин и вечер. Обяд е по-добре да пропуснете или да направите малка закуска с плодове.

Приятно лято.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ