Как таткото дописва гените

Как таткото дописва гените

Как таткото дописва гените

Проучвания върху факторите, които влияят на зачатието от страна на таткото, сочат, че част от навиците му на живот носят риск за бъдещото бебе. И някои от изводите, до които стигат учените, са изненадващи. Те доказват, че за да се роди бебето в добро здраве, и бащата трябва да е внимателен, пише сайтът famili.fr.

За майката се знае, че в периода, когато планира бебе, трябва да въздържа от алкохол. Нови проучвания на американски екип от университета в Джорджтаун доказаха, че това важи в пълна сила и за бащата.

И колкото повече алкохол консумира таткото, толкова по-висок е рискът бебето да се роди с така наречения "фетален алкохолен синдром": 75% от бебетата, страдащи от него, са с баща, „отдаден“ на чашката, пише Science Daily.

Учените стигат до извода, че „условията на живот и възрастта на бащата оказват влияние върху гените на детето“.

Ето списък със съвети, които бъдещите бащи е добре да следват.

Да следят теглото

Според проучване, публикувано през 2015 г. във Fertily and Sterility Journal  мъжете с наднормено тегло често имат наследници, които също имат проблеми с килограмите.

За да стигнат до тези изводи, изследователите проучили 8000 двойки и установили, че рискът момченце да се роди с наднормено тегло е с 27% по-висок, ако бащата е с излишни килограми.

Прочетете целия материал на сайта на Новите родители.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ