Какъв е светът днес и какъв ще бъде утре? "Дни на визуалната наука" представят отговорите от 29 февруари до 2 март

Какъв е светът днес и какъв ще бъде утре? Дни на визуалната наука представят отговорите от 29 февруари до 2 март

Какъв е светът днес и какъв ще бъде утре? "Дни на визуалната наука" представят отговорите от 29 февруари до 2 март

Какъв е светът днес и какъв ще бъде утре? Каква е ролята на всеки от нас, способни ли сме да се адаптираме към новата реалност и как изглежда тя? Отговорите дават учените от Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. По иновативен и въздействащ начин създадените по тяхна инициатива 3D продукции „Светът в риск“ и „Надежда за бъдеще“ потапят зрителите и им поднасят експлозия от сетивни преживявания. Основани на научни факти, филмите ни пренасят в най-горещите точки на планетата. Цялостното впечатление от това пътуване създава реална представа за трудностите, пред които е изправен светът. Искате ли да знаете какво предстои и кои са главните герои на бъдещето, посетете Дни на визуалната наука между 29 февруари и 2 март.

Прожекциите са безплатни, като е необходимо да бъда направена предварителна резервация в сайта на инициативата.

Премиерните прожекции на филмите за устойчиво развитие „Светът в риск“ и „Надежда за бъдеще“, създадени по инициатива на Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, ще бъдат излъчени в специална куполна конструкция, разположена в зала Арена София.

Дни на визуалната наука e инициатива на ESG Lab и Центъра за визуална наука „Калейдоскоп“ към Стопански факултет на СУ „Св. Климент  Охридски“. Организаторите си поставят за цел да започнат разговор за устойчивото развитие на човешки език. Чрез визуалното и сетивно въздействие, да обърнат внимание на темите, свързани с опазването на околната среда, енергия, вода, храна, отпадъци, биоразнообразие и обезлесяване, бедност, мир, сигурност и други.

През 2024 г  „Калейдоскоп“ ще гостува в различни градове в страната, а потапящите визуализации на научни факти, ще докоснат възможно най-много хора.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ