Наука и Здраве

Най-важното, което трябва да знаете за рака на гърдата! (подкаст на "Новите родители")

Най-важното, което трябва да знаете за рака на гърдата! (подкаст на

Най-важното, което трябва да знаете за рака на гърдата! (подкаст на "Новите родители")

Всяка година в Европа 500 000 жени са диагностицирани, а 130 000 умират в следствие на рак на гърдата. Ето защо профилактиката на това заболяване е от голямо значение.

Как обаче се поставя такава диагноза и има ли „запазена“ възраст за това заболяване? Колко типа и какви видове рак на гърдата има? Какви са шансовете за оцеляване според степента на рака? Има ли значение колко е голямо образуванието и къде се намира?

По всички тези въпроси екипът на "Новите родители" разговаря с д-р Полина Лъжанска, онколог и основател на фондация „Победи рака“, организатор на Race for the Cure за страната ни. Race for the Cure 2022 – бъди розова светлина за живота!, е най-голямото благотворително спортно събитие в Европа за борба с рака на гърдата. Четвъртото българско издание на инициативата в подкрепа на болните от рак на гърдата ще събере стотици в Южен парк на 25 септември. На прага на Световния месец за борба със заболяването София ще бъде част от глобална мрежа на доброто, включваща още 43 столици, сред които Рим, Атина, Прага, Брюксел и Букурещ.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ