Новият подкаст на "Обекти": Как да се ориентираме в морето от дезинформация

Новият подкаст на Обекти: Как да се ориентираме в морето от дезинформация

Новият подкаст на "Обекти": Как да се ориентираме в морето от дезинформация

Дезинформацията е един от основните проблеми на демократичните общества. Зад безспирния поток от фалшиви новини, които ни заливат ежедневно, често се крият стратегии, които имат за цел да манипулират общественото мнение и да подкопават стабилността на държавите и техните институции.

Дезинформацията може да достигне до нас по всякакви канали, но може би най-вредният и опасният са социалните мрежи, тъй като те допринасят за мълниеносното разпространение на фалшиви новини и непроверени факти.

Как да плуваме в морето от информация, без да се удавим и без да попаднем в капаните на дезинформацията? Как можем да разпознаваме фалшивите новини? Защо хората са склонни да вярват на всякакви теории на конспирациите?

Колегите ни от „Обекти“ разговарят по темата с Мадлен Ангелова-Елчинова - главен асистент в катедра „Философия“ на СУ „Св.Климент Охридски“, автор на книгата "Отвътре навън. А priori обосноваване, интуиции и концептуално владеене". Изследователските ѝ интереси са в областите епистемологията, философия на възприятията и метафилософията.

Приятно слушане!

Можете да слушате епизодите на подкаста на „Обекти“ и в следните платформи:

Spotify

Spotify for Podcasters

Apple Podcasts

Storytel

Pocket Casts

SoundCloud

The Podcast Place

Google Podcasts

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ