Наука и Здраве

Sanofi и Google с общ проект за цялостна трансформация на здравеопазването

Sanofi и Google с общ проект за цялостна трансформация на здравеопазването

Sanofi и Google обявиха общ революционен проект - създаване на виртуална иновативна лаборатория - Innovation Lab. Амбицията на фармацевтичния и технологичния гигант е  радикално да трансформират начина на предоставяне на лекарства и здравни услуги, използвайки силата на новите технологии и данни.

„Ние сме на прага на нова епоха, в която, партнирайки си с иновативни технологични и аналитични компании ще имаме възможността да трансформираме изцяло здравеопазването“, коментира Амийт Натвани, главен дигитален и медицински директор и вицепрезидент на Sanofi. „Чрез комбинацията от научните открития на Sanofi в сферата на биотехнологиите с лидерските познания на Google, от изчислителните облаци до най-съвременния изкуствен интелект, ние се стремим да дадем на хората по-голям контрол върху тяхното здраве и да ускори откриването на нови терапии“.

„Фармацевтичните компании търсят цифрови иновации, за да подпомогнат създаването на достъпни решения за здравеопазването. Очакваме с нетърпение да си сътрудничим със Sanofi, за да подпомогнем ускоряването на цикъла на иновациите в здравеопазването за населението по целия свят.", каза Томас Куриан, главен изпълнителен директор на Google Cloud.

Sanofi и Google ще анализират масиви с данни, за да разберат по-добре ключовите заболявания и да извлекат информация за пациентите. Това ще даде възможност на Sanofi да проучи и разработи по-персонализирани подходи към лечението и да определи начините за подобряване на здравните резултати. Компаниите ще използват технологиите, за да анализират реалните бази с данни на Sanofi за по-доброто разбиране на това какви лечения работят за пациентите. Целта е да се подобри предлагането на индивидуални подходи за лечение, като по този начин се оптимизира грижата за пациентите и се намалят разходите за здравеопазване.

Sanofi и Google също планират да прилагат изкуствен интелект (AI) в различни набори от данни за по-добро прогнозиране на продажбите, маркетинга и дистрибуционната мрежа. Използването на AI ще вземе под внимание информация в реално време, както и географски, логистични и производствени ограничения, за да помогне за точността в тези процеси.

Освен това, Sanofi IT ще модернизира инфраструктурата си чрез мигриране на някои съществуващи бизнес приложения към Google Cloud Platform (GCP). Като използва автоматизацията, мащаба и гъвкавостта, заедно с увеличаването на възможностите за анализ на данни , Sanofi ще ускори и опрости управлението на процесите в компанията, ще осигури лесен достъп до най-новите технологии и интегрирането им в бизнес плановете. Преходът към GCP ще максимизира оперативната ефективност на разходите и ще подкрепи бизнес целите, включително лабораторията за иновации.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 24 март. Имен ден празнуват Зарко, Захари, Захарина, Хари
Ще има ли великденски добавки за пенсионерите става ясно на 28 март
Прогноза: Лихвите по ипотеките ще растат през 2023 г., цените на имотите ще се успокоят
Инвеститор прогнозира спад с 50% на S&P 500 и болезнена рецесия в САЩ при спукване на „супербалон“
Клиенти обвиняват JPMorgan в продажба на ценности за 10 млн. долара
"Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи" създават съвместен научен център за млечни продукти
По-убедителни и харизматични в две стъпки
Киев: Руският щурм срещу Бахмут губи сила, скоро ще започне контраофанзива