Чудото на живота: Бебе се роди след 19 опита инвитро

Чудото на живота: Бебе се роди след 19 опита инвитро

Чудото на живота: Бебе се роди след 19 опита инвитро

Майка от Велико Търново сбъдна мечтата си и се радва на бебе след продължителни опити - тя е направила 19 процедури инвитро, разказа bTV. Нейната история потвърждава, че чудото на зачеването е възможно и може да послужи за вдъхновение. 

Били са нужни 15 години, за да се появи малката Ивайла на бял свят.

За Дарина Чилева 4 март е бил най-щастливият ден в живота ѝ – денят, в който става майка. Борбата на семейството започва преди 15 години, когато след дълги опити става ясно, че трябва да се намесят специалисти.

„Всичко започна през 2004 г., когато се запознахме с партньора ми. На доста по-късен етап разбрахме, че имаме проблем, диагностициран през 2009 г. И оттогава започна нашата по-усилена борба, за да се появи детенце в нашето семейство”, разказа Дарина.

Ивайла се ражда благодарение на донорска яйцеклетка. Д-р Веска Кайрякова, която е следила бременността на Дарина, обясни, че при пациентките по донорска програма се обръща по-голямо внимание на тяхното психическо състояние.

„Да могат по-лесно да преодолеят целия стрес. Имайки предвид дългите години в очакване, това е нещо съвсем ново за тях. По принцип всички са много притеснени, но ние се стремим да им вдъхваме вяра, да им дадем сили да преодолеят каквото и да се случва”, обясни д-р Кайрякова.

Около 2000 са децата, които са се родили благодарение на донорска яйцеклетка, казва Мариела Куртева от фондация „Майки за донорство”. По думите ѝ хората се притесняват и трудно даряват. „Ние не целим да ги убеждаваме да даряват, а по-скоро да се запознаят с донорството и всеки сам да вземе решение”, допълни тя.

Малката Ивайла ще се прибере у дома точно на 8 март. „Пожелаваме си само да е здрава”, категорична е Дарина.

Щастливата майка насърчава всички като нея да се борят за мечтата си да имат дете.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ