IKEA: Тийнейджъри, моля спрете да нощувате в магазините ни

IKEA: Тийнейджъри, моля спрете да нощувате в магазините ни

IKEA: Тийнейджъри, моля спрете да нощувате в магазините ни

Глобалната верига за обзавеждане IKEA призова тийнейджъри да спрат да се промъкват в магазините й и да прекарват нощите в тях, след като около 10 "неспонсорирани нощуващи" са били заловени или документирани да го правят по света през 2016 г.

Хора са били хващани да спят в магазини на IKEA в САЩ, Канада, Великобритания, Белгия, Холандия, Япония, Австралия и Полша, посочва Би Би Си. Наскоро две 14-годишни момичета бяха заловени да се намират нощем в клон на IKEA в Йоншьопинг, Швеция. 

Модата изглежда е стартирана от двама белгийски влогъри в YouTube през август. Тяхно видео показа подвизите им в магазин на IKEA през нощта, включително скачане по леглата, и събра над 1.7 млн. прегледа. Стана ясно, че младежите са се крили в гардероб в магазина в продължение на 3 часа, за да избегнат залавяне и да останат по тъмно. Така и не са хванати, тръгнали са си необезпокоявани на сутринта, за разлика от 14-годишните момичета. 

От IKEA решиха да не предприемат формални мреки срещу момичетата от Йоншьопинг заради възрастта им. Две други момичета, които са били хванати в Малмьо през октомври, обаче не са извадили този късмет. Те са на 15 години и са били твърде уплашени да не включат аларма на излизане. Крили са се в шкафове. Докладвани са на полицията за незаконно влизане, след като са намерени на сутринта. 

Говорителят на IKEA във Великобритания коментира: "Ние оценяваме, че IKEA е интересна на хората и искаме да създадем забавни преживявания. Но безопасността и сигурността на нашите служители и клиенти е най-висок приоритет и затова не разрешаваме да се нощува в магазините ни". 

"Може би няма нужда да казвам, че забавлението е пресилено. Дълга нощ на седене без да се мърда, само за да се рискува после да се направи законово нарушение...", допълва той. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Борисов: Разбрахме се с Асен Василев, ще го подкрепим за бюджета и данъчните промени
Цитат на деня
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември