Кметът на Божурище, изведен с белезници: Невинен съм!

Кметът на Божурище, изведен с белезници: Невинен съм!

Кметът на Божурище, изведен с белезници: Невинен съм!

"Невинен съм!”, обяви кметът на Божурище Георги Димов, който бе изведен с белезници от сградата на общината в ранния следобед днес. Арестът му бе „предречен” по обед от зам.главния прокурор Иван Гешев на брифинга за започналата тази сутрин акция в Божурище по разследване на продажба на общинска земя на безценица. 80 дка общинска собственост са били продадени чрез манипулирани търгове, по думите на Гешев, за 150-160 хил.лв. вместо за 8 млн. лв. по реални пазарни цени. Сред купувачите има и висш магистрат от Националната следствена служба, съобщи Гешев.

При извеждането му от общината задържаният кмет каза още, че се надява разследването да покаже, че съмненията на спецпрокуратурата за продажбата на общински имоти на занижени в пъти цени, са една голяма грешка. Смята, че акцията е провокирана от „действия на опозицията срещу един успешен кмет”. Също така припомни, че още през януари т.г. е коментирал случая с въпросните земи. В публикация във фейсбук той заявява, че 80-те декара, за които е въпросното разследване за злоупотреба са мочурище и не са в регулация.

Спецпрокурори, служители на Антикорупционната комисия и СДВР продължават работата си в Общината в Божурище, която вероятно ще остане затворена и няма да работи с граждани до края на деня. Провеждат се разпити на свидетели, обиски и изземвания, включително и на други адреси

На прицел освен кмета Георги Димов е неговият заместник и още един служител на Общината. Те са в сградата, но все още не са обвинени. Очаква се това да се случи до края на деня, както се очаква и да стане ясно дали прокуратурата ще иска постоянен арест за тримата, предаде БНР.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ