„Пулицър“ за „Ню Йорк Таймс“ и „Ню Йоркър“ за аферата „Уайнстийн“

„Пулицър“ за „Ню Йорк Таймс“ и „Ню Йоркър“ за аферата „Уайнстийн“

„Пулицър“ за „Ню Йорк Таймс“ и „Ню Йоркър“ за аферата „Уайнстийн“

„Ню Йорк Таймс“ и „Ню Йоркър“ получиха наградата „Пулицър“ за работата им по аферата „Харви Уайнстийн“ през октомври миналата година.

Джоди Кантор и Мегън Туей от „Ню Йорк Тайм“ и Ронан Фароу от „Ню Йоркър“ бяха отличени с най-престижната награда за журналистика в най-престижната категория – „журналистика в служба на обществото“ (Public Service), предаде Франс прес.

Наградата за най-добра публикация по вътрешнополитическа тема бе дадена на „Ню Йорк Таймс“ и „Вашингтон пост“ за поредицата материали за предполагаемата намеса на Русия в предизборната кампания в САЩ през 2016 г., отбелязва ТАСС.

Церемонията се проведе в Колумбийския университет.

По думите на председателката на организационния комитет Дана Канеди двете медии получават наградата за „широкото използване на източници и неуморното отразяване в обществен интерес на въпроси, които значително са разширили разбирането на намесата на Русия в изборите през 2016 г.“

Наградата „Пулицър“ за международна журналистика отиде при журналистите от Ройтерс за отразяването на "епизодите на жестоки убийства, извършени във войната с наркоманията във Филипините“.

Фотожурналистите от Ройтерс бяха отличените и категорията за най-добър фоторепортаж за поредицата „шокиращи снимки за насилието срещу бежанците рохинги в Мианмар.

Редакцията на вестник „Прес Демократ“ от град Санта Роза, Калифорния, бе наградена за оперативното отразяване на горските пожари в околностите на града.

В номинациите за най-добро художествено произведение победи Андрю Шон Грир за романа му Less – разказ как и в старостта си хората са способни да обичат.

За най-добро произведение в категорията за историческа литература бе обявена книгата „Мексиканският залив: история на американското море“ (The Gulf: The Making of an American Sea) на Джек Дейвис, поглед върху важните въпроси, свързани със запазването на един от най-значимите басейни в света от гледна точка на биоразнообразието.

За документална проза бе отличен историкът Джеймс Форман за произведението за присъдите на тъмнокожи американци (Locking Up Our Own: Crime and Punishment ibn Black America).

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ