Търговци пласират префасонирани гуми със съмнително качество в интернет

Търговци пласират префасонирани гуми със съмнително качество в интернет

Търговци пласират префасонирани гуми със съмнително качество в интернет

Гуми втора ръка със съмнително качество заливат пазара у нас, съобщи NOVA като се позова на зрителски сигнали. Продажбите на гумите менте стават предимно през специализирани групи в социалните мрежи.

За да прикриват, че гумите са износени, търговците използват специални машини, с които ги „реставрират”. С тях издълбават стария грайфер, правят каналите по-дълбоки и така имитират изисквания за шофирането при зимни условия по-дълбок грайфер на гумата, показва проверка на NOVA.

Освен това, умишлено заличават т.нар. ДОТ – идентификационният номер, който показва месеца и годината на производство на всяка гума, за да не може да се провери колко е стара в действителност. 

Специалистите съветват за гумите втора употреба първо да се види дали са с необходимата дълбочина на протектора; второ – дали нямат някакви конструктивни нарушения – да липсват парчета от грайферите и т.н. и трето – дали са износени правилно.

От пунктовете за смяна на гуми съветват шофьорите да не чакат падането на първия сняг, защото още при първото по-сериозно понижение на температурите пътищата стават рискови.  А от началото на ноември КАТ започва масови проверки за подготовката на автомобилите за зимни условия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ