Борисов за оставката на Цветанов: Няма трети вариант!

Борисов за оставката на Цветанов: Няма трети вариант!

Борисов за оставката на Цветанов: Няма трети вариант!

"Приех оставката на Цветанов, защото това беше и негово решение, но и защото доверието в нас е спаднало. Няма трети вариант, вариантите бяха - напуска ръководните постове в партията, спира да се изявява по медиите и остава да работи в централата, той това не го избра и напусна изцяло." Това заяви премиерът Борисов след като свика днес по обед заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Цветанов лансира вчера версията, че е предложил два варианта в тричасов разговор с премиера за бъдещето си в партията, а Борисов предложил трети.

Избирането на негов заместник е работа на централата и на конгреса, коментира Борисов и уточни, че конгрес ще бъде свитан на 7 юли.  С двама заместници, ще се справя и с премиерските си задължения, допълни той.  Началникът на кабинета на Борисов, Румяна Бъчварова ще бъде освободена не само от административните, но и от партийните си постове, тъй като предстои да замине като посланик в Израел. По закон дипломатите, особено на водещи постове, трябва да са деполитизирани. На нейното място ще бъде назначена Деница Желева, досегашен международен съветник на министър-председателя.

Анализът за тези избори е, че победата е категорична и с оставките в БСП. Когато си победител - е приемливо да си мълчиш. Резултатите са добри, заяви Борисов в коментар за представянето на партията на евровота.

"Не може в Ямбол, Плевен и Добрич да направим всичко, и пак да не спечелим изборите. Исках днес, преди да се прибера, да ги успокоя, че който си върши работата, ще продължи да си я върши. Ще създам и орган за контрол вътре в партията за сигнали, жалби и т.н. Видяхте какво се случва, когато някой сочи тавана и си позволява такива неща", категоричен бе Борисов.

На въпроса дали Цветанов ще му липсва по време на изборите, Борисов заяви: "Дайте да говорим сериозно по този въпрос".

"Винаги народът ми дава кредит на доверие, аз винаги съм следял какво се иска от мен. Разбрах, че дори днес президентът е видял какви прекрасни училища сме направили и ремонтирали", завърши той

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ