Цветан Цветанов разкри кога ще имаме ново правителство

Цветан Цветанов разкри кога ще имаме ново правителство

Цветан Цветанов разкри кога ще имаме ново правителство

Предполагам, че началото на месец май, а защо не и около 4 май, ще имаме ново правителство, съобщи пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„За мен е важно, че имаме принципна позиция първо да говорим за секторни политики, за начина, по който трябва да бъде осъществено управлението и, когато бъдат разписани абсолютно всички детайли в една управленска подробна програма със съответните срокове, вече няма толкова значение кой би могъл да бъде министър, защото той ще се отчита пред парламентарното мнозинство и ще има съответните срокове, които трябва да се изпълняват тези програми”, коментира Цветанов.

За това дали ще бъдат правени конституционни промени, Цветанов заяви, че когато се говори за управленски програми, винаги са се съобразявали със законопроекти, които могат да бъдат приети от обикновено мнозинство.

„Знаете, че за конституционни реформи и промени са необходими квалифицирани мнозинства. В момента се придържаме към това, което сме постигнали като консенсус между „Обединени патриоти” и ГЕРБ. Със 122 народни представители формираме мнозинство на обикновен, а не на квалифициран”, каза още Цветанов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ