ГЕРБ иска среща с президента за данъците и „Гражданската отговорност”

ГЕРБ иска среща с президента за данъците и „Гражданската отговорност”

Среща с президента Румен Радев ще поиска шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова днес. Срещата е заради критиките на държавния глава към предложенията на управляващите за данъците върху старите коли и спора за „Гражданската отговорност“. На нея ще е и финансовият министър Владислав Горанов, предаде Нова телевизия.

„Изпълнителната комисия на ГЕРБ снощи обсъди причините за протестите, които президентът добре систематизира в изказването си, макар че те са различни в различните градове”, каза Стоянова.

„Ще поискам среща с президента, защото искам той да разбере нашите аргументи и неговата позиция да бъде наистина информирана и се надявам, че тогава той подкрепи това, което предлагаме”, коментира тя. И обясни, че президентът е много сериозна институция с висок рейтинг и трябва да е в детайли за изказванията, които прави.

„Като му обясним, се надявам да застане на наша страна, въпрос на комуникация, данни и подробности е”, коментира Стоянова. Трябва да има и ясни разчети и за другите сфери, за които се изказват и протестиращите, допълни тя.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ