ГЕРБ поиска да се прекрати мандата на кмета на Благоевград

ГЕРБ поиска да се прекрати мандата на кмета на Благоевград

ГЕРБ поиска да се прекрати мандата на кмета на Благоевград

Евродепутатът и областен лидер на ГЕРБ Андрей Новаков внесе жалба в Административния съд в Благоевград за прекратяване на пълномощията на кмета Румен Томов.

Жалбата е по повод решение на Общинската избирателна комисия, която отхвърли сигнала на бившия градоначалник Атанас Камбитов за това, че новият кмет не подал искане в едномесечен срок да заличи едноличната си фирма в Търговския регистър, което го поставя в конфликт на интереси. Общинската избирателна комисия разгледа казуса на заседание миналия петък, но само 4-ма от членовете гласуваха "за" прекратяване на пълномощията на кмета, а останалите 9 бяха "против".

Сега ГЕРБ обжалват това решение на ОИК в съда. "Внасям жалбата и нека магистратите се произнесат по казуса. Ние сме категорични, че законът е нарушен. Ще изчакаме решението на съда. През последните 2 седмици виси един огромен проблем и точно, защото искам да помогна на града и кмета, считам, че е най-редно Административен съд да се произнесе по дали е нарушен някъде законът или не. Просто искам да помогна на кмета и затова ще се възползвам от правото, което имам, а именно да обжалвам решението на Общинска избирателна комисия", обясни Новаков.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ