Италия иска от ЕС разрешение да намали данъците и да инвестира в зелена икономика

Италия иска от ЕС разрешение да намали данъците и да инвестира в зелена икономика

Европейският съюз трябва да позволи на Италия да намали данъците и да инвестира в зелена икономика, за да стимулира националната си икономика. Това заяви днес вицепремиерът Луиджи ди Майо, цитиран от Ройтерс.

Ди Майо, който е начело на управляващото Движение "Пет звезди" ще се срещне по-късно днес с другия вицепремиер и лидер на коалиционната партия "Лигата" Матео Салвини и с премиера Джузепе Конте, за да обсъдят заплахата на ЕС да предприеме наказателни мерки срещу Италия заради прекомерно високия й държавен дълг.

Ди Майо очаква тримата да се договорят за минималната заплата, данъчни намаления и ограничаване на привилегиите за политиците, предаде БТА. Управляващите партии могат да изложат страната на пазарни шокове и да застрашат спестяванията на гражданите, ако не покажат готовност за компромис с Брюксел, предупреди Конте.

В интервю за в. "Кориере дела сера" премиерът технократ повтори заплахата си да подаде оставка, ако Движение "Пет звезди" и "Лигата" не са готови за споразумение за предотвратяване на дисциплинарните мерки на ЕС.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ