Изборният ден във Филипините започна с експлозии и арести

Изборният ден във Филипините започна с експлозии и арести

Изборният ден във Филипините започна с експлозии и арести

Гласуването на междинните парламентарни и местни избори във Филипините започна на фона на експлозии, сигнали за купуване на гласове и технически проблеми в изборните секции, съобщи ДПА.

Няма данни за пострадали, след като две гранати бяха взривени в град в провинция Магинданао, съобщи полицията. Първата експлозия стана часове преди отварянето на секциите, а втората - час след началото на изборния ден, на 500 метра от изборна секция, предава БТА.

"Все още водим разследване, но подозираме, че целта е била хората да бъдат уплашени и да не отидат да гласуват", каза местният полицейски началник Роналд Брионес.

Гласуването бе забавено на няколко места в страната заради проблеми с машините за броене на гласове, някои от които отказваха да приемат бюлетини още от самото начало, а други се счупиха по-късно. Мерките за сигурност са засилени - 160 000 полицаи и 98 000 военни са разположени да охраняват 36 000 изборни секции.

Кандидат за кмет на град Кесон бе арестуван снощи с над 40 свои поддръжници за предполагаемо купуване на гласове. Полицията арестува още близо 200 души за същото провинение. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ