Путин и Нетаняху подготвят работна група за нормализиране положението в Сирия

Путин и Нетаняху подготвят работна група за нормализиране положението в Сирия

Путин и Нетаняху подготвят работна група за нормализиране положението в Сирия

Огнищата на тероризъм в Сирия ще бъдат окончателно унищожени и това ще стане в най-близко време, каза пред журналисти в Москва днес руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС. 
"Ситуацията се стабилизира, остават само отделни огнища на съпротива на терористите, но сега те се потушават и мисля, че това ще стане окончателно в най-близко време", каза той.

Путин отбеляза, че остават зоната в Идлиб и нестабилната територия на десния бряг на река Ефрат. "Върху това трябва да се работи, вчера говорихме за това с премиера (на Израел Бенямин Нетаняху)", добави руският президент. 

Според него работна група за Сирия с участието на Русия, Израел и други държави и на всички въвлечени в конфликта, и преди всичко на Сирийската арабска република, може да се заеме с въпросите на нормализацията на положението в страната след окончателния разгром на тероризма там, предава БТА.

Малко по-рано високопоставен израелски правителствен източник съобщи пред журналисти, коментирайки вчерашното посещение на Нетаняху в Москва, че Русия и Израел са решили да създадат работна група с участието на редица страни "за проучване на въпроса за извеждането на чуждестранните сили от Сирия". 

Според Путин създаването на такава работна група напълно съответства на руската позиция за Сирия и този въпрос е бил обсъден на срещата му с Нетаняху.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ