След решението за Украйна: Депутатите от "Възраждане" обявиха гражданско неподчинение

След решението за Украйна: Депутатите от Възраждане обявиха гражданско неподчинение

След решението за Украйна: Депутатите от "Възраждане" обявиха гражданско неподчинение

Депутатите от „Възраждане” обявяват „гражданско неподчинение” заради гласуваното днес решение от парламента за помощ за Украйна. Това съобщи на брифинг в парламента председателят на парламентарната група на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Решението, което беше взето днес, напълно делегитимира това Народно събрание като народно, коментира Костадинов и нарече народните представители, дали глас в подкрепа „чуждестранен слугинаж“, каза той. 

„От днес нататък, ние не признаваме това правителство за легитимен представител на българския народ. За нас това правителство не представлява никого другиго, освен американското посолство. Поради тази причина, днес ние обявяваме гражданско неподчинение“, каза Костадинов. 

Той определи провежданата политика от правителството като „антибългарска“ и заяви, че България се превръщала в „плацдарм за война с Русия“. Костадинов заяви още, че другата седмица, на 11 май от партията му организират голям национален митинг и призова за незабавно провеждане на нови избори.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ