Забраната за пушене на закрито остава

Забраната за пушене на закрито остава

Забраната за пушене в заведения остава. Това решиха депутатите от икономическата комисия, като отхвърлиха внесени промени в Закона за здравето, с които се предвиждаше хотелите, заведенията, корабите, летищата и стадионите да имат разрешение за обособяване на зони за пушачи. Пълната забрана на пушене в ресторанти влезе в сила именно през 2012 г.

С промените, внесени от Християн Митев, се предвиждаше още всички публични места, заедно с нощните барове и дискотеки, да бъдат за непушачи, но да може да се обозначават зони за дим. Условието беше зоните да не заемат повече от 50% от търговските площи.

Предложението беше подкрепено само от 2 депутати, като още 2-ма гласуваха "против", а останалите 13 гласуваха "въздържал се", съобщи в. "24 часа". Така законопроектът беше отхвърлен.

По време на заседанието от сдружение "България без дим” също изразиха становище за отхвърляне на проекта на вицепремиера Валери Симеонов и партията. Още при внасянето, промените срещнаха силен отпор и реакции, че ако бъде приет, ще има протести.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ