„Кариера в България“ - първото събитие в страната под патронажа на Европейския парламент

 „Кариера в България“ - първото събитие в страната под патронажа на Европейския парламент

„Кариера в България“ - първото събитие в страната под патронажа на Европейския парламент

Най-големият кариерен форум за българи с опит в чужбина „Кариера в България“ получи признание като първото събитие за България под изключителния патронаж на Европейския парламент.

Европейският парламент горещо приветства целта на Вашата инициатива. Европейският парламент и неговите членове са убедени, че опитът в чужбина не само дава възможност на младите да използват и усъвършенстват своите образователни и социални умения и да разширят познанията си относно други държави членки, но той допринася и за прилагането на принципите за приятелство и интеграция в рамките на ЕС - принципи, които несъмнено представляват важно предимство на всеки национален пазар на труда. С радост установяваме, че този факт получава все повече признание.” - казват от Европейския парламент.

Форумът, който двукратно е награждаван и за Бизнес събитие на годината, ще събере над 1500 българи с опит от цял свят с 100 водещи работодатели в България.

Организаторите споделят, че за 10-годишната си история форумът се е превърнал в платформа за споделяне на опит, възможности и контакти като тази година ще предложи на посетителите си и семинарна програма с 20 бизнес лидери, представителите на неправителствения и публичния сектор у нас.

Програмата ще стартира с дискусия на тема “България в Евпропейския съюз: Какво се промени за 10 години”, в която ще се включат Анна-Мари Виламовска - старши съветник на президента Плевнелиев по време на мандата му, Росен Иванов - управител и съдружник в Black Peak Capital и Юрий Вълковски - ръководител на конкурса за социални предприемачи Промяната. Модератор в дискусията ще бъде Бойко Благоев, представител на Европейската комисия в България

Вторият панел е на тема “Мениджър в България” заедно с Весела Малинова от Comptel, Георги Ангелов от HRS Bulgaria и Божидар Захариев от Райфайзенбанк. Техен модератор ще бъде Методи Терзиев - оперативен директор на betahaus Sofia.

По време на обедната почивка ще се проведе Кафе на секторите - неформална среща между посетителите на форума и представители на различни сектори.

“Да работиш в България през погледа на чужденците” е третата дискусия от програмата. В нея са поканени чужденци, които са избрали да развиват кариерата си у нас - Анджела Родел - преводач, музикант и актриса, Бари Бранд - Директор иновации в Saatchi&Saatchi и Свен Плате от Digistore24. Модератор в този панел ще бъде Елена Радева, която има 20 години опит в областта на човешките ресурси в САЩ и България.

За всички, които обмислят завръщане, работилницата “Готов ли съм да се върна в България” с Мартин Стефанов, ще предостави инструменти, които ще подпомогнат вземането на това важно решение.

“Работи по призванието си” ще последва с Антон Стратиев от Puzl Coworking, Злателина Бежева от frudada и Владимир Джаркълов от спортен клуб “Туистед джу джицу”. Техен модератор ще бъде Александър Хинков, един от създателите на сайта за позитивни новини uspelite.bg

Програмата ще завърши с темата “Иновирай в България, променяй света”, в която ще се включат Александър Сумин - съосновател на ClaimCompass, Даниела Иванова - мениджър във Viber и Мъри Иванов - съосновател на Metrilo. Модератор на последната дискусия ще бъде Момчил Василев - управляващ директор на глобалната предприемаческа мрежа Endeavor за България.

Събитието е безплатно за посетители, но изисква предварителна регистрация. Организаторите обещават за всички присъстващи вдъхновение, нови кариерни възможности и интересни контакти.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ