Работа

Whirlpool дава 1000 долара на всеки ваксиниран служител

Whirlpool дава 1000 долара на всеки ваксиниран служител

Whirlpool ще плати 1000 долара на всеки служител, който се ваксинира срещу COVID-19. Новият стимул за имунизация подчертава как корпоративна Америка се опитва да се справи с колебливите работници, пише CNN.се справи с колебливите работници, пише CNN.

Бонусът идва в момент, в който администрацията на президента Джо Байдън подготвя правило, което ще изисква от големите компании като Whirpool да гарантират, че цялата им работна сила е ваксинирана или да подлагат неваксинираните служители на седмични тестове. Служители на Байдън казват, че фирмите, които не спазят изискването, може да бъдат глобени с до 14 хил. долара. Whirlpool вече предлагаше финансов стимул за ваксинация, а сега просто го увеличи до 4-цифрена сума.

Говорител на производителя на домакински уреди сподели, че бонусът ще важи и за хората, които са се имунизирали преди обявяването на инициативата.

По своята стойност стимулът съвпада с този от по-рано това лято на Vanguard, един от най-големите мениджъри на активи в света, който обеща да даде по 1000 долара на всеки от своите близо 16 500 служители в САЩ, стига да докажат ваксинация до 1 октомври.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ