Българин на олимпийския финал на скок на височина

Българин на олимпийския  финал на скок на височина

Тихомир Иванов се класира за финала на скок височина на турнира по лека атлетика на Игрите в Париж. 30-годишният българин постигна 2.24 метра и завърши на 12-ото място в квалификациите, което беше последното, даващо право да продължи напред. Той започна с успех на 2.15 метра от първи скок, след което преодоля 2.20 и 2.24 метра от втори опит, но не успя да се справи с 2.27, което обаче се оказа без съществено значение.

Така плевенчанинът стигна до втори олимпийски финал в кариерата си при третото си участие на най-големия портен форум, след като при дебюта си остана десети в Рио 2016, предаде БТА.

Финалът е на 10 август от 20:00 часа.

Иванов е шесткратен балкански шампион (по три титли на открито и на закрито) и има личен рекорд от 2.31 метра от август 2017 година, а през май този сезон записа най-доброто си постижение от три години с 2.26 метра на турнир в Лимасол.  

Тихомир Иванов единствен от петимата български представители в леката атлетика, които стартираха на Игрите в Париж 2024, успя да преодолее квалификациите. Преди него Мирела Демирева (скок височина),Габриела Петрова (троен скок), Божидар Сарабоюков и Пламена Миткова (скок дължина) не можаха да се класират за финала в своите дисциплини.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ