Алиталия отменя стотици полети

Алиталия отменя стотици полети

Алиталия отменя стотици полети

Служителите на губещата авиокомпания Алиталия (Alitaliа) стачкуват днес. Това стана ясно снощи, след като преговорите на правителството с двете страни по спора не успяха да преодолеят задънената улица, предаде ДПА.

Пилоти, стюарди, стюардеси и наземен персонал ще спрат работа за четири часа от 14 ч. местно време (15 ч. бълг. вр.), за да протестират срещу провала на ръководството да предоговори техния договор и срещу липсата на оздравителен план за затруднения превозвач.

Алиталия информира, че е отменила 60 процента от вътрешните и международните полети в днешното си разписание, публикувайки на сайта си списък с около 300 засегнати маршрута.

На 16 февруари Главният изпълнителен директор Креймър Бол заяви пред борда на Алиталия, че тази година компанията планира да намали разходите с около 160 милиона евро.

"Съгласни сме, че разходите трябва да бъдат орязани, но първо трябва да видим план за оздравяване на компанията", заяви говорител на най-големия синдикат в Италия (CGIL).

Очаква се Алиталия да отчете оперативни загуби за 600 милиона евро тази година, а до края на март ще свърши банковият кредит, според местния печат.

Авиокомпания Етихад (Etihad) от Обединените арабски емирства държи 49 процента от Алиталия, а останалото е собственост на банките УниКредит (UniCredit) и Интеза Санпаоло (Intesa Sanpaolo), припомня ДПА.

Източник: БТА

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ