„Анонимните“: Путин принесе в жертва руското население

„Анонимните“: Путин принесе в жертва руското население

„Путин принесе в жертва руското население. В този момент най-мирният начин, по който този конфликт може да приключи, би бил хората в Русия да се надигнат срещу Путин и да го свалят от власт.“ Това казва представител на „Анонимните“ в свое видео обръщение, насочено към руските граждани и разпространено в социалните мрежи днес.

Това е и един от най-ясно разбираемите пасажи от изказването, което потребителите на Twitter се опитват да разшифроват. Някои предполагат, че човекът говори на няколко езика, докато други опитват да обработят видеото, за да чуят какво точно казва.

 

 

„Вие сте сложени зад желязната завеса на пропагандата, като вашето правителство се опитва да ви попречи да сте част от международния разговор заради страх от това както може да узнаете“, се казва още във видеото.

От началото на инвазията в Украйна хакерската група осъди действията на Русия и започна да атакува руски правителствени сайтове и държавни медии, за да ограничи достъпа до тях.

Тази седмица от групата обявиха, че са хакнали базата данни на комуникационния регулатор Роскомнадзор, в резултат на което са изтекли 360 хил. файла на службата с общ размер около 820 гигабайта.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ