Аржентина спира полетите от Бразилия, Мексико и Чили

Аржентина спира полетите от Бразилия, Мексико и Чили

Аржентина спира полетите от Бразилия, Мексико и Чили

Аржентинските власти решиха да спрат от утре за неопределен срок полетите, пристигащи от Бразилия, Мексико и Чили. Причината е растящият брой на заразените с COVID-19 в тези страни, предаде ДПА, цитирана от БТА. 

Властите на южноамериканската страна въведоха и нови мерки за пристигащите със самолет. Пътуващите за Аржентина по въздух трябва да се тестват за коронавирус, преди да се качат на борда на самолета, при пристигане на аржентинска територия и седем дни след пристигане, съобщиха аржентински медии, сред които и националната информационна агенция "Телам". Новите мерки имат за цел да бъде предотвратена нова вълна от случаи на заразяване с коронавирус. 

Бразилия регистрира рекордните 100 158 нови случая на коронавирус през последните 24 часа, предаде Ройтерс, като се позова на бразилското здравно министерство. Новите смъртни случаи, свързани с COVID-19, са 2777. Общият брой на смъртните случаи от заразата в страната надхвърли 300 хиляди. Бразилия е на второ място по брой на смъртните случаи от коронавирус в света след САЩ. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ