Макрон излезе в непланиран отпуск, преуморил се

Макрон излезе в непланиран отпуск, преуморил се

Макрон излезе в непланиран отпуск, преуморил се

Президентът на Франция Еманюел Макрон реши да си вземе 5-дневна непланирана отпуска поради умора, предизвикана от напрегнатия работен график, съобщи днес френското обществено радио "Франс енфо", предаде ТАСС.
По тази причина френският държавен глава разпореди седмичното заседание на министерския съвет, което традиционно се провежда в Елисейския дворец всяка сряда, да бъде ден по-рано.
"Изминалите от момента на встъпването в длъжност на президента 17 месеца бяха необичайно интензивни и умората на държавния глава е напълно обяснима", каза източник на радиото. По думите му Макрон има много строг режим и често спи не повече от три часа.
В събота френският президент работи цял ден в Истанбул, където се състояха преговорите между лидерите на Русия, Турция, Германия и Франция за мирното уреждане в Сирия. Идния уикенд Макрон трябва да замине на продължително пътуване из департаментите на Франция в рамките на подготовката за отбелязването на 11 ноември на 100-годишнината от края на Първата световна война.
Президентът трябва да си поеме дъх. Той ще прекара няколко дни със семейството си, но не се съобщава къде, отбеляза радиото, уточнявайки, че това няма да е извънградската резиденция Латерн във Версай, нито семейната къща в Нормандия.
През декември Еманюел Макрон ще навърши 41 години. Той бе избран за президент на Франция през май 2017 г., като стана най-младият държавен глава в следвоенната история на страната. Той спортува активно и е играл за футболния отбор на Националната школа за администрация (ENA) на Франция, където е завършил образованието си. Знае се също, че Макрон се занимава с бокс, от който се е увличал и през студентските си години.

Източник: БТА

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ