Нови рокади в кабинета "Макрон"

Нови рокади в кабинета Макрон

Нови рокади в кабинета "Макрон"

Френският президент Еманюел Макрон назначи своя политически съюзник Кристоф Кастанер, лидер на президентската партия "Република, напред!", за нов министър на вътрешните работа, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Кастанер, който досега бе държавен министър за връзките с парламента, замени на поста Жерар Колон, който подаде оставка преди две седмици, за да се кандидатира за кмет на Лион.

Другите ключови министри, включително на външните работи и на финансите, запазват своите постове. Макрон смени четирима членове на правителството, включително министрите на културата, на земеделието и за отвъдморските територии, предаде БТА.

Очакваше се френският президент да направи промени в правителството още миналата седмица. Макрон обаче си даде още време, за да може да вземе правилните решения, посочва Ройтерс.

Според критици това отлагане е повдигнало въпроси за липсата на опит в президентската партия.

Представител на Елисейския дворец определи новия кабинет като динамичен. Той включва хора "с репутация на експерти в своята област, което ще засили ефективността на правителството, и други, с по-общ профил", отбеляза цитираният източник.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ