Украйна и Великобритания ще строят военни кораби

Украйна и Великобритания ще строят военни кораби

Украйна и Великобритания ще строят военни кораби

Украйна и Великобритания подписаха меморандум за съвместното изграждане на военни кораби и бази за военноморските сили на Киев. Новината беше съобщена от пресслужбата на Министерството на отбраната на Украйна в понеделник, предава TACC. 

„В Одеса на борда на ракетния миноносец HMS Defender на Кралския флот, заместник-министърът на отбраната на Великобритания, отговарящ за военните поръчки, Джереми Куин, и заместник-министърът на отбраната на Украйна Александър Миронюк подписаха меморандум за изпълнението на проекти за морско партньорство между консорциумът на промишлеността на Обединеното кралство и украинския флот“, се казва в съобщението.  

Меморандумът предвижда съвместно проектиране и изграждане на военни кораби в Украйна и във Великобритания, реконструкция на украински корабостроителни предприятия и създаване на две бази на украинския флот.  

„Това е поредната стъпка в развитието на двустранното сътрудничество между Украйна и Обединеното кралство за укрепване на украинския флот“, заяви пресслужбата на Министерството на отбраната в Киев.  

Участниците в церемонията по подписването са наблюдавали и съвместните учения на украинските, британските и американските военни на борда на кораба. Разрушителят HMS Defender пристигна в Одеса в петък. Това е вторият кораб на британския флот, който акостира в града през последните няколко седмици, след патрулния кораб на бреговата охрана HMS Trent. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ