12 важни правила при отглеждането на дъщеря

12 важни правила при отглеждането на дъщеря

12 важни правила при отглеждането на дъщеря

„Отглеждането на момичета е трудна работа, всъщност отглеждането на деца като цяло може да се окаже доста тежка задача, но аз имам момиченце. Дъщеря ми е на 8 и съм родител от известно време и се подготвям за навлизането в пубертета. Може да се окаже плашещо, защото като родители ние искаме да защитим нашите деца, но всъщност няма много, което можем да направим. Затова събрах тези 12 неща, които смятам, че майките трябва да знаят, когато отглеждат дъщеря”, казва известният блогър Кариса Ансел.

Тя изброява по-долу няколко съвета на тема как се оглежда дъщеря.

Вашите гримове са нейни гримове

Дъщеря ми много обича да се гримира. С времето ще трябва да я науча да си слага по-малко, но засега е просто забавно.

Да им кажете за месечния цикъл е наистина странно и неудобно, но е много важно

Искам да бъде подготвена за това, когато се случи. Моята работа е да съм отворена към своето тяло и онова, което ще се промени в нейното. Тя има нужда да поговори с някого свободно на тази тема и това трябва да бъда аз.

Светът ще се опита да ги накара да пораснат прекалено бързо

И е ваше задължение да ги запазите колкото се може по-дълго момиченца. Моята работа е да поставям граници – без грим, когато излиза, само подходящи дрехи, без мобилен телефон.

Насърчавайте връзката й с баща й

Те се нуждаят от нас като техни майки, но трябва да знаят и, че има мъж, който ги обича, за да не хлътнат по някое момче, което се преструва, че ги обича.

Научете ги да пестят пари

И така някой ден те няма да са зависими от някой, който да се грижи за тях финансово.

Внимавайте как говорите за тялото си пред тях

Вие сте техния пример за това как жените трябва да се отнасят с тялото си. Затова използвайте мили нежни думи за себе си пред тях. Също така се опитайте да ограничите шегите свързани с тялото или негативното отношения към теглото. На 8 тя вече знае за размерите на дрехите и проблемите и притесненията, свързани с тях. Уверявам я, че нейното тяло е здраво и е точния размер.

Защитавайте ги, но ги научете да разчитат предимно на себе си

Светът се нуждае от повече силни жени. Дъщеря ми знае, че винаги ще съм до нея, но тя трябва да се опита няколко пъти сама да се справи с проблема, преди да се намеся аз.

Хвалете дъщеря си и за други неща освен красотата й

Тя се нуждае от самочувствие и самоуважение, което да не се основава само на красотата. Затова й казвайте, че е умна, забавна и добра. Неща, които няма да избледнеят с времето.

Поставяйте граници в живота си и не позволявайте хората да се държат лошо с вас

Така тя ще може да ви наблюдава и да се учи от вашите действия. Ние сме най-големите им учители и те се учат много повече от нашия пример, отколкото от нашите думи. Затова ако сте силни и изисквате от хората да се отнасят с вас с уважение, шансовете тя да прави същото, когато порасне, са по-големи.

Следвайте мечтите си

Дайте й пример, че онова, което обичате е наистина важно – така тя ще повярва в собствените си мечти. Ето защо аз споделям с нея целите на блога ми и своите постижения, за да знае, че имам стремежи и нещо, за които работя усилено, и тя може да се гордее с мен.

Научете я да се държи умно, когато е покрай момчета и мъже

Да я научите да вярва на инстинкта и чувствата си е важно, за да се научи да цени тези чувства и емоции.

Помогнете им да се научат да ценят тялото си и да се отнасят към него с уважение

Покажете им как да го направят. Поговорете си откровено с тях за връзките и как трябва и не трябва да се отнасят с тялото си.

Източник: brightside.me/framar.bg

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ