6 стъпки, които ще ви помогнат да получите всичко, което поискате

6 стъпки, които ще ви помогнат да получите всичко, което поискате

Ако си седите на дивана и чакате един милион долара да ви паднат в скута, най-вероятно ще останете разочаровани.

Искате ли да превърнете мечтата си в реалност? Не се и съмнявам, че отговорът ви е „да“, но по-важният въпрос е как да го направите.

Човек не се ражда с нужните познанията, за  да постигне  всичко, което иска от живота. Повечето хора дори не знаят какво точно искат.

Как може да „привлечем“ добрия късмет и благоприятните обстоятелства на наша страна? Как да договорим най-добрата сделка, да си запазим най-доброто място или да намерим идеалния партньор в нашия живот?

Успешните хора използват система от няколко стъпки, за да забележат и да се възползват от обстоятелствата и възможностите, които се откриват пред тях, за да постигнат целите си възможно най-бързо.

Това са шест стъпки, които ще ви помогнат да получите това, което искате.

1. Направете съзнателното решение да получите, това което искате на всяка цена, дори и да не знаете как да го достигнете.

На пръв поглед, това изглежда изключително лесно, но всъщност нещата са малко по-сложни. Повечето хора са несигурни и колебливи, когато трябва да бъдат възможно най-конкретни.

Не казвайте неща като: „Би било хубаво, ако…“ и „Ще видим какво ще се случи, когато…“ Важно е да сте наясно с това, какво точно искате, дори и все още да не знаете как да го получите. 

Ето няколко примера, с които да започнете:

Искам да отида на едноседмична ваканция в Италия.

Искам да намеря идеалния бизнес партньор.

Искам да намеря човека, с който да прекарам остатъка от живота си.

Това са неща, които искате да постигнете, но не знаете как да го направите. За това, може да започнете от нещо по-малко.

„Днес ще ям пиле за обяд“ е конкретно, лесно постижимо и решително изявление. „Отивам на почивка в Лос Анджелис за една седмица през юни“ е също толкова ясно и категорично.

След като свикнете с използвате на този по-решителен език на общуване, ще бъдете готови да продължите напред. 

2. Бъдете наясно с крайния резултат

Важно е да знаете как ще изглежда крайния резултат. Мислете за това, което искате, а не за това, което НЕ искате. Опитайте да се пренесете в ситуацията, която искате да реализирате.

Когато поръчвате салата в ресторант, вие избирате зеленчуците, сирената и дресинга, които тя да съдържа. Може да си представите нейния вид, вкус и мирис, преди дори да е пристигнала на вашата маса. Наясно с те с това, което искате.

В крайна сметка, когато си мислите за салата, не си представяте сандвич с пиле. Умът ви работи на същия принцип, когато опитвате да си представите перфектния партньор и мечтания живот.  

3. Отделете себе си от процеса

Липсата на яснота относно това „как“ да постигнете желания резултат е нещото, което отказва повечето хора от преследването на техните мечти. За да получите тези инструкции, първо трябва ясно да дефинирате това, което искате. 

След като поръчате салатата, няма нужда да се притеснявате за това, как тя ще бъде направена и как точно ще изглежда. Ресторантите може да приготвят салатите си по различен начин, но в края на краищата на масата ви пристига готова за ядене салата.

С други думи, вие не участвате директно в процеса на създаване на самата салата, но повлиявате на крайния резултат, определяйки предварително неговия облик.

4. Очаквайте, че желанието ви ще се сбъдне

Подгответе се психически, че някой ден действително ще получите това, което искате. То може да не се появи по начина, по който сте си мислите или във времето, в което сте очаквали. Всъщност, може и изобщо да не се появи!

Възможностите, които сте смятали за сигурни и надеждни, може да се изпарят. Може да изпитате безпокойство, нетърпение и раздразнение, докато се опитвате да достигнете до желания резултат.

Ако обаче вярвате, че „всичко се случва с причина“, този процес на чакане ще премине много по-лесно. Не взимайте прибързани решения и не насилвайте ситуацията. Оставете събитията да вървят по естествения си ред.

Ами ако салата така и не дойде до вашата маса? Може би сте имали късмет, защото марулята е била развалена, и сте щели да се разболеете, ако салатата беше стигнала до вас.

5. Толерирайте неизвестността

Пътят към постигането на желания резултат може (и най-вероятно ще) бъде различен от този, който сте си представяли. Вашата задача е да разгледате и проучите различните възможности.

Не разчитайте само на предходния си опит и бъдете отворени за идеята, че нещото, което  смятали за пречка в миналото, сега може да бъде точно това, от което имате нужда, за да получите желания резултат.

6. Бъдете благодарни

Бъдете благодарни за нещата, които имате в живота си в настоящия момент.

В зависимост от това, дали гледате на препятствията като възможности за растеж или като тежести, които ви само ви забавят, по пътя към достигането на вашите мечти може да бъде много дълъг или изключително кратък .

Да имате това, което искате, не винаги е лесно постижимо. Винаги може да изникнат непредвидени пречки и трудности, които да ви отклонят от правилния път.

В крайна сметка, всичко опира до вашия избор. Повявайте, че ще получите това, което искате, повярвайте в способностите си и в естествения процес, по който се развиват нещата. Един ден доверието ви ще бъде възнаградено.

Стефани Фраnк, автор на „The Accidental Millionaire: Leaping From Chance to Mastery in the Game of Life", за Inc.com

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ