Технологии

Apple иска да превърне iPhone в терминал за разплащания

Apple иска да превърне iPhone в терминал за разплащания

Apple планира да пусне нова услуга, която да помогне на малкия бизнес да приема разплащания директно чрез iPhone, без какъвто и да било допълнителен хардуер. Това съобщават източници на Bloomberg.

Компанията работи по тази функция от около 2020 г., когато плати около 100 млн. долара за канадски стартъп на име Mobeewave, който е разработил технология, чрез която смартфоните могат да приемат плащания с доближаване на кредитната карта. Системата вероятно ще използва функцията NFC в iPhone, която в момента се използва за работата на Apple Pay.

За да приемат плащания на iPhone днес, търговците трябва да ползват терминали за плащане, които в някои от случаите се свързват с блутута на телефона. Функцията на Apple ще превърне популярния смартфон на компанията в терминал, позволявайки на потребители да приемат плащания с докосване на кредитна карта или друг iPhone до гърба на устройството си.

Не е ясно дали този инструмент ще бъде брандиран като част от Apple Pay, въпреки че екипът, който го разработва, работи в рамките на отдела за плащания на Apple, откакто бе прехвърлен от Mobeewave, твърдят източниците на Bloomberg. Не е ясно и дали Apple възнамерява да си партнира със съществуваща платежна мрежа, или да стартира функцията самостоятелно.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ