Мнемоника с решение за киберзащита като услуга, достъпна за всеки

Manager News

Времето за реакция при киберинцидент е от ключово значение. Новото решение на българската IT компания Mnemonica - SOC Mnemonica редуцира този ключов фактор до 30 минути. С използването му разходите на всяка организация за информационна сигурност и предотвратяване на киберинциденти могат да бъдат намалени с 50%. Това сочат данни на Мнемоника, компания с доказана експертиза в областта на киберсигурността и дигиталната защита. 

SOC Mnemonica предлага удобствата на защитни стени от ново поколение. Услугата се базира на машинни правила и процедури, които гарантират бързо действие, а освен това е подкрепена и от човешки анализатори.

Център за управление на киберсигурност SOC Mnemonica е специализирано звено за своевременно откриване и неутрализиране на киберзаплахи, което извършва превенция на информационни пробиви, анализира и разследва инциденти и проследява поведението на потребителите. Услугата е налична като абонамент, което спестява ангажимента и сложността за изграждането на собствен SOC в организациите, като позволява бързо внедряване, без ангажиране на вътрешен ресурс. От старта на услугата са предотвратени повече от 11 инцидента от специалистите на компанията.

„Събирането и анализирането на различна по вид и съдържание информация за евентуални заплахи се извършва от опитни анализатори по киберсигурност и с най-съвременни решения за мониторинг на сигурността и управление на реакцията. В резултат на използването на върхови технологии, производителността на хората може да бъде повишена над 10 пъти. Намаляването на събитията, които могат да бъдат интерпретирани грешно (false positive), е в размер на до 90%“, споделя Вихрен Славчев, изпълнителен директор на Мнемоника.

Използването на SOC Mnemonica може да бъде в помощ на всички потребители, независимо от големината на организацията или сектора.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ