Технологии

Новите правила на WhatsApp влизат в сила от днес

Новите правила на WhatsApp влизат в сила от днес

Новите правила на WhatsApp влизат в сила от днес

От тази събота влиза в сила новите условия  за използване на комуникационното приложение WhatsApp, според които то започва да споделя потребителски данни с Facebook и неговите клиенти. Основното правило е ултимативно - или то приемате, или губите постепенно правото на ползване на приложението.

WhatsApp анонсира т. нар. "нова политика за конфиденциалност" преди три месеци, с което си навлече гнева и недоволството на много потребители, припомня  френското специализирано издание "Телерама", цитирано от БТА. Част от тях "мигрираха" към приложения като Signal и Telegram. 
Съобщенията няма да бъдат сред данните, които могат да бъдат споделяни. Това обаче не важи за телефони и IP адреси.  Притежаваното от Facebook приложение и без това вече споделя някои данни с компанията-майка, сред които списъци с адреси, дата и продължителност на съобщенията, както и името на събеседника.
Ако откажете да приемете новите условия, от днес вашето приложение ще започне да "деградира", обяснява "Телерама". Например няма да имате достъп до списъка с разговорите, но все още ще можете да отговаряте на аудио или видео обаждания, както и на съобщения (ако са активирани известията). Така ще бъде само на първо време, тъй като много бързо и тези възможности ще изчезнат.

С над 2 милиарда потребители в световен мащаб, WhatsApp е на второ място след Messenger на компанията-майка Facebook, само че се използва предимно за лични разговори, за разлика от видеоконферентните платформи Zoom)и Google Meet, отбелязва Ройтерс.  Facebook е имал средно 2,85 милиарда потребители месечно през март. Това е с 10 процента повече от същия месец на миналата година. Семейството му от приложения - едноименното Facebook, Instagram и WhatsApp  - има общо 3,45 милиарда потребители през март. Това е броят на хората, влезли поне в едно от приложенията през месеца, посочва АП.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

БСП спешно задвижи процедура за имунитета на Борисов, ГЕРБ контрираха с въпрос за бутона "Еnter" (допълнена)
Най-важният критерий за успех в живота според Уорън Бъфет
Част от плаж потъна след вчерашното земетресение в Централна Гърция
3,93 е средната оценка на матурата по български език и литература
Google предприема мерки срещу служителите, които не ходят достатъчно често в офисите
Бизнес парк София се трансформира в по-зелен и социален градски център
Депутатите одобриха създаването на нова правна форма на дружество с променлив капитал
Куба определи като лъжливи твърденията, че е сключила споразумение с Китай за разполагане на база за шпионаж