Как екипът ви може да постигне невероятни резултати

Как екипът ви може да постигне невероятни резултати

Качествата като автентичност, почтеност и скромност могат да ви помогнат да бъдете велик лидер, но в определен момент всичко това остава на заден план и постигнатите резултати се превръщат в нещото, което дефинира вашето лидерство.  

Резултатите са критерият, по който се измерва вашия успех. За да можете да постигнете велики неща, трябва да знаете как да вдъхновите вашите служители. Има три начина да го направите:

1. Чрез ангажираност

В основата на всичко стои ангажираността. Ако служителите ви не са ангажирани с работата си, те просто ще гледат да покрият минимума, да си взимат парите и да се прибират вкъщи.  Ангажирането на служителите е „контактен спорт“. 

Няма как да ангажирате някого, докато седите зад вашето бюро и изпращате имейли. Не може да ангажирате някой друг, ако самият вие не сте ангажиран. Трябва да застанете до вашите служители и да им покажете страстта, която изпитвате към работата. Разяснете им техните задачи и смисъла на това, което вършат. Съгласувайте техните интереси и желания с целите на бизнеса.

2. Чрез ентусиазъм

След като успеете да ангажирате вашите служителите, следващата стъпка е да ги ентусиазирате. Всеки иска да работи в успешен екип и да чувства, че е свършил страхотна работа. Ако можете да им покажете как да бъдат успешни, това ще ги накара да дадат всичко от себе си, за да постигнат поставените им цели.

Хората не се страхуват от тежката работа, те се страхуват от провала. Помагайки им да разберат, че успехът им е в техните ръце, вие ще им помогнете да станат по-уверени в собствените си възможности. Един наистина ангажиран и ентусиазиран екип е способен да постигне дори невъзможното. 

3. Чрез овластяване

Овластените екипи носят отговорност за своите действия и решения. Това означава, че когато нещата тръгнат в грешна посока, те ще потърсят начин да гарантират изпълнението на желаните резултати

Твърде често лидерите искат да държат всичко под пълен контрол, но това означава, че ще трябва да участват в абсолютно всеки процес по вземане на решение и да дават изрично одобрение дори за най-незначителните промени. Ако не напълно невъзможен, този подход на управление е най-малкото неефективен и  натоварващ.

За да овластите членовете на вашия екип, трябва да им позволите да бъдат гъвкави и да извършва необходимите корекции без вашата насока, когато нещата започнат да се изплъзват от ръцете им.

Трябва да делегирате част от контрола ви върху работата, в рамките на ясни граници, за да разберат вашите служители кога могат да вземат решения и кога трябва да се обърнат към вас за одобрение. Колкото повече контрол може да споделите с вашите екипи, толкова по-отдадени ще бъдат те на вашата кауза.

Създаването на един ангажиран, ентусиазиран и овластен екип, не само ще ви помогне да постигнете целите си, но ще привлече и други хора, които ще искат да работят с и за вас.  

Гордън Тредголд, основател на Gordon Tredgold LLC, за Inc.com

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ