Защо да консумираме сезонни плодове
Така както времето се сменя по земното кълбо, така и наличните пресни продукти се сменят в различните сезони, пише foodpanda.
Всеки сезон предлага вкусни и полезни блага, което е страхотен начин да експерементирате в кухнята като включвате в менюто си повече сезонни плодове. С консумиране на характерните за сезона плодове ще обогатите не само вкуса си, но ще подкрепите и здравето си
Сезонните плодове са по-свежи, по-сладки и можем да ги консумираме пресни и напълно узрели. Тъй като са брани в точното време, те са наситени с много повече вкус и витамини. При продажбата на несезонни култури, те трябва да бъдат събрани рано и охладени, за да не се развалят по време на транспортирането, а това намалява вкусовите и хранителните им качества.
Цената също е по-ниска, когато културите се берат в голямо количество през съответния сезон. Намаляват разходите за транспорт и складиране.
Продуктите, закупени през сезона, са по-свежи и с по-високи хранителни стойности. Когато се съхраняват за по-дъго време, някои антиоксиданти като витамин С, фолат и каротини бързо намаляват.
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.