"Жената е"

Надежда Халачева

Надежда Халачева

Надежда Халачева е един от основните идеолози на Este Fitness & Spa и управител на центъра още от създаването му през 2015 г. „Най-яркият момент в спомените ми от началото в Este Fitness & Spa са 20-те дни, през които писах моя бизнес план – още преди да сключа договор с компанията собственик. Заложих високи цели и прогнози и днес с гордост мога да кажа, че всички те са надминати. По онова време обаче никой не вярваше. Връщайки се назад, често си припомням преломните моменти, през които минахме всички ние, но като най-важен мога да определя приключването на строителството и започването на същинската дейност на спа центъра. В този именно момент ми беше най-тежко и най-трудно. Днес обаче съм безкрайно щастлива не само от постигнатите добри финансови резултати, но и от факта, че чрез знанията си като терапевт и уменията си да работя с хората съумях да обуча и развия екип с високи стандарти“, споделя Надежда Халачева.

Este Fitness & Spa е луксозен фитнес и спа център от градски тип, който осигурява висококачествена услуга, свързана с грижа за здравето, красотата и добрата физическа форма. Нивото на предлаганите в спа центъра услуги се гарантира от висококвалифицирани терапевти и инструктори, сред които и автентични носители на екзотичната култура на остров Бали, и подбрана високотехнологична апаратура и първокласни козметични продукти от водещи световни производители. Este Fitness & Spa е отличен за най-добър SPA център в света за 2018 г. в единствения по рода си световен конкурс World Luxury Spa Awards. Година по-късно – през 2019 г., Надежда Халачева получава наградата „Най-добър спа мениджър“ на глобално ниво.

Мениджърски подход, философия и цели

„В началото на управленската си кариера бях стриктна, твърда и безкомпромисна в решенията и действията си. Годините, опитът и най-вече обстоятелствата промениха моята философия. С течение на времето се научих да управлявам с по-голяма гъвкавост, съобразявайки се с редица странични, но важни за бизнеса фактори. Научих се да правя компромиси, където те са оправдани, и да проявявам гъвкавост в решенията си, без обаче да се отклонявам от основните си цели. Днес приемам всичко по-леко и вървя напред. Ако трябва да обобщя, моята философия е: „Приемам нещата и продължавам към целта“. Чувствам се богоизбрана да работя това, което обичам, и каквото и да правя, влагам цялата си душа и страст.“

Извън бизнеса

„Практикувам йога и обичам да пътувам с дъщеря ми.“

Въпроси&отговори

Левон Хампарцумян: Най-голямото предизвикателство, пред което сте се изправяли?

– Най-голямото ми предизвикателство е проектът Este Fitness & Spa. Аз съм в компанията още от нейния зародиш и съм до голяма степен причината за възникването му. Предизвикателство е да започнеш нещо от нулата. Цялата концепция за създаването на центъра беше моя – разположението, площта на всяко едно помещение. Да бъдеш в раждането на нещо, е и много вълнуващо, и малко стряскащо. Приех го обаче без никакъв страх. Тази дума е почти непозната за мен. Действам последователно, не обичам да се взирам много в бъдещето и бих казала, че съм смела. Всъщност приех предложението с ентусиазъм. Вложих много усилия и емоция, вложих цялата си душа в този проект, обичам го с всяка своя частица и вярвам, че е съвършен.

Александър Димитров: Кое бихте поставили на първо място – образованието или практиката?

– За мен и двете са еднакво важни. Ако трябва да обобщя, ще кажа – какво е образованието без практиката и практиката без образованието?

Тим Курт: Как влияят на бизнеса и професионалния ви живот актуалните в момента дебати, свързани със засилващия се популизъм и с климатичните промени?

– Темата за опазването на околната среда и климатичните промени е жизненоважна според мен и в Este Fitness & Spa се стремим да бъдем в крак с тези тенденции. В тази насока наскоро в спа центъра стартирахме инициатива да предоставяме на нашите клиенти алкална вода в стъклени шишета и чаши. Определено не толерирам използването на пластмасови бутилки.

Владимир Карамазов: Какво би се случило, ако за час загубите всичко постигнато?

– Да си призная, веднъж в живота си вече съм губила всичко постигнато. И както тогава, така и сега бих се изправила и бих започнала да градя отново, може би с леки подобрения. Вярвам, че ако се случи някой да загуби всичко, то е поради някаква причина. Затова, първо бих се замислила каква е причината, бих станала и бих продължила напред, но в подобрен вариант.

– Ако ви кажат, че сте стигнали дотук само заради големия си късмет, какво ще отговорите?

– Успехът, който съм постигнала, е благодарение на много и упорит труд. А късметът ми се изразява в това, че получих признание за положените сериозни усилия. Така че, да, аз съм късметлийка!

Дарин Маджаров: Кои са трите ваши постижения, с които най-много се гордеете?

– Дъщеря ми, наградата ми за най-добър спа мениджър в света на глобално ниво за 2019 г. заедно с наградата на Este Fitness & Spa за най-добър спа център в света за 2018 г. и независимостта ми. Имам свободата да избирам как да живея и какво да правя във всеки един момент.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ