Петя Мургова, основател и управляващ партньор на Адвокатско дружество „Мургова и партньори“

Петя Мургова, основател и управляващ партньор на Адвокатско дружество „Мургова и партньори“

Петя Мургова, основател и управляващ партньор на Адвокатско дружество „Мургова и партньори“

Адвокатско дружество „Мургова и партньори“ е водеща адвокатска кантора с 15-годишен опит в консултирането на международни и местни клиенти в сферата на корпоративното и дружественото право, сливания и придобивания, обществени поръчки, здравеопазване и фармация, недвижими имоти и строителство, процесуално представителство в съдебни и арбитражни производства. Дружеството е носител на приза „Кантора на годината 2019“ в годишните Национални награди за правосъдие, както и няколко години е класирано в престижното международно издание за най-добрите адвокатски кантори Legal 500.

Петя Мургова и партньорите ѝ в адвокатското дружество споделят общи ценности и вярват в максимата, че правото е изкуството на доброто и справедливото. „Нашата цел е изграждането на висок морал на адвокатската професия, както и за издигането на принципа за върховенството на правото. В последните няколко години работим усилено по темата за дигитализация в медицината и създаването на адекватна законова база, която да осигури успешно функциониране на иновативните технологични решения в полза на здравето на хората.“

Q&A

Проф. д-р Иво Петров:

- Каква е тайната съставка за изграждането и управлението на добре работещ и сплотен екип?

- Двама души, които работят добре и си сътрудничат, са близо три пъти по-ефективни, отколкото, ако всеки от тях работи самостоятелно. Постигнали сме този синхрон с моя екип, имаме си заслужено доверие и се развиваме постоянно. Формулата на успеха ни е с труд, постоянство, страст и експертност да предлагаме ефективни и работещи решения за нашите клиенти, познаваме бизнеса им и се развиваме заедно с тях.

Управлението като функция и стил може ли да се категоризира като мъжко и женско? Припознавате ли се в това твърдение на Маргарет Тачър: „Аз притежавам чисто женската способност да се захвана с една работа и да я свърша до край, дори всички наоколо да я оставят и да си тръгнат“.

- Харесвам мисълта на Маргарет Тачър и вярвам, че бизнес резултатите не са спринтьорска награда. Те са резултат от успешно бягане на дълги разстояния и умението да доведеш нещата до техния успешен край, да не се отказваш никога. За мен успехът това са клиентите, с които вървим заедно 30 години, които ми вярват и доверяват интересите си и знаят, че няма да ги предам. Успехът е и увереността и спокойствието, че имаш силен отбор, с който можеш да спечелиш най-сериозното дело. И ние го правим!

Добрият мениджър непременно добър психолог ли е? Как бързата и точна преценка за даден човек от екипа или за партньор рефлектира върху успеха на мениджъра и компанията?

- Много е важно да намериш точните хора, с които да градиш партньорство и доверие, но заслужено доверие. Лидерът трябва да има високо ниво на емоционална интелигентност и осъзнатост. Смятам, че новото мерило за успеха е осъзнатостта.

Доколко е важно една компания да бъде социално ангажирана и да подкрепя проекти за благото на обществото? По какъв начин добротворчеството добавя допълнителна стойност към успеха на компанията?

- Образованието и културата са част от каузите, зад които заставаме. Участваме в кампаниите на фондация „Заедно в час“ и аз и моят екип вярваме, че доброто образование, възпитание и морал са в основата на създаването на ценен капитал на нашето общество. От много години работя за каузата на сдруженията с нестопанска цел, помагам им с време, труд, правна помощ. Подкрепяме активно стартъп средата, особено в областта на телемедицината и дигиталното здравеопазване. Участвам като ментор в няколко програми и давам от личното си време за тези каузи.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ