Лектори

доц. д-р Георги Бърдаров

доц. д-р Георги Бърдаров

учен и писател, заместник-декан на Геолого-географски факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и ръководител на катедра „Социално-икономическа география“

Георги Бърдаров е български учен и писател. Той е заместник-декан на Геолого-географски факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и ръководител на катедра „Социално-икономическа география“. Специалист е по демография и етно-религиозни конфликти, консултант по демография и образование в община Бургас. Автор е на десетки научни статии, публикации и монографии по демография, геоурбанистика и етно-религиозни конфликти.


Автор е на най-четеният български разказ в интернет „За петата ракия или колко е хубав живота“, който е с над 400 000 четения, и на книгата „До последната минута“.
През 2015г. печели първото интелектуално риалити за писатели в България „Ръкописът“ и второ в света, след това в Италия. В резултат излиза романа му „Аз още броя дните“, който е по действителен случай за любовта между християнин и мюсюлманка по време на Босненската война и блокадата на Сараево. Историята им става известна, като „Сараевските Ромео и Жулиета“.
Романът се превърна в абсолютен бестселър в България и предизвика вълна от емоции и позитивни отзиви. Романът, който е дебютен за автора бе номиниран за роман на годината в България и спечели наградата за дебют на литературен клуб „Перото“. На премиерата му присъстваха над 500 човека. В момента има сключен договор за неговото издаване в Испания.


През 2018 г. с приятели създават издателска и продуцентска къща „Мусагена“, чиято основна цел е търсенето и налагането на сцената и пред широката аудитория на талантливи автори, които все още са неизвестни.
През 2020г.излиза вторият му роман „Absolvo te”, който е вдъхновен от две истински истории, едната свързана с Втората световна война, Холокоста и концлагера Аушвиц, а другата с арабо-израелския конфликт. Романът излезе през 2022. на немски език.

Георги Бърдаров води курс по Презентационно и ораторско майсторство, президент е на Университетски клуб по петанка, дългогодишен сценарист на телевизионното предаване „Стани богат”.
 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ