Лектори

Теодор Колев

Теодор Колев

Ръководител "Нормативно съответствие", отговарящ за дивизия "Домашно кредитиране"

Теодор Колев притежава магистърска степен по право от УНСС и е част от екипа на MFG от 2021-ва г., когато започва професионалната си кариера в групата като младши юрисконсулт по защита на личните данни и нормативно съответствие. Преминавайки през различни позиции, в момента Теодор е ръководител "Нормативно съответствие", отговарящ за дивизия "Домашно кредитиране". Неизменна част от работата на Теодор са регулаторните изисквания, които в допълнение към цифровите технологии, ежедневно използвани от нас, и новата регулаторна рамка на ЕС (D.O.R.A.), която има за цел да засили устойчивостта на финансовите институции срещу заплахи, смущения и кибератаки, представляват сериозно предизвикателство пред всеки бизнес. Подходът в MFG винаги е бил да се спазват стриктно контролите за сигурност, които Групата е заложила в политиките на компаниите си, да се прилагат подходящите мерки за защита и максимално да се покриват регулаторните изисквания.

MFG е група финтех и застрахователни компании, чиято мисия е да осигурят възможност за лесен достъп до финансиране и застрахователна защита на всеки без оглед на моментното им социално и финансово състояние. Групата е активна в седем държави: България, Румъния, Украйна, Полша, Северна Македония, Испания и Хърватия, а някои от бизнесите са на пазара от 2005-а г. Планираната мащабна геоекспанзия включва международни пазари като Германия, Мексико, САЩ и Индия.

Дружествата в групата имат действащи регистрации и лицензи за извършване на различни регулирани дейности - кредитиране, кредитно посредничество, пощенски парични преводи, платежни услуги и издаване на електронни пари, общо застраховане, които са издадени от съответните надзорни органи. В портфолиото на групата влизат компании и брандове като Easy Credit, Бяла Карта, Viva Credit, Fintrade, АКПЗ, P2P лендинг платформата iuvo, инвестиционната компания MFG Invest, която се търгува на beam пазара на БФБ с борсов код MFG, застрахователното дружество Инстинкт и др.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ