Вкусни идеи за Нова година

Вкусни идеи за Нова година

Украсяването на новогодишните блюда е творчески процес. Трудно е да предвидите предварително къде ще ви отведе фантазията и какви продукти може да ви попаднат подръка. За да не се лутате, ви предлагаме няколко оригинални и весели кулинарни идеи за новогодишната нощ. Така гостите и семейството ви задълго ще запомнят празника и възхитителното ви гостоприемство!

Елхичка от плодове


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вземете морков и го закрепете вертикално върху срязана отдолу ябълка с помощта на клечка за зъби. Набодете и двете с още клечки. На тях нанижете ягоди, гроздови зърна, парчета киви, пъпеш, френско грозде и каквото още ви се намира под ръка. Застелете чинията с „трева” от магданоз.

Пингвинчета от маслини и сирене


Това необикновено предястие се приготвя съвсем лесно – трябват ви само няколко черни маслини, две малки питки сирене тип камамбер или бри, моркови, изрязани като крачета и човчици, клечки за зъби и няколко минути свободно време.

Бананово кученце


Нужни са ви два едри банана и две боровинки за очи. Изрежете внимателно с нож крачетата и ушите и ги обелете настрани. Закрепете главата за тялото с клечки за зъби.

Екзотични портокали


Портокалите и мандарините ще придобият красив източен вид, ако ги набучите с пръчици карамфил.

Ягодови дядомразовчета


Разрежете една едра прясна ягода, сложете малко сметана за личице и върху „шапчицата”, по две семенца за очички – и Дядо Мраз е готов!

Елха от сушени плодове


Подредете сухи череши, кайсии, стафиди, ананас и смокини на редове в плетена кошничка.

Снежни човеци от яйца


Това е чудесна украса за празничната трапеза, която се прави много лесно от твърдо сварени яйца, парченца морков и сушени боровинки. Закрепете главата за тялото с клечка за зъби.

Елхичка от бекон


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Подредете в хубава тава и запечете по желание. Може да подредите отгоре и „играчки” от салам или кръгчета домат.

Бонбонен венец


Трябват ви дървени клечки за зъби, кръг от стиропор и шарени гумени бонбони. Ако нямате стиропор, използвайте обикновен геврек – така ще бъде още по-вкусно!

Закуска „Чувалът на Дядо Мраз”


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В средата на парченца сьомга слагаме малко меко сирене с чесън. Завързваме чувалчето с перо от млад чесън.

Снежен човек от диня


Вярно, зиме динята и свежите плодове са по-скъпи, но цената си заслужава за този чудесен динен човек!

 

AdMe.ru

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ