Японско уиски ще отлежава в космоса
Японският производител Suntory се готви да изпрати 6 от най-добрите си сортове уиски да отлежават в космоса, съобщава британският вестник Independent.
Целта на компанията е да разбере как нулевата гравитация ще се отрази на процесите на отлежаване и „узряване” на алкохолната напитка.
Опитът ще бъде проведен в японския експериментален модул Kibo, на борда на Международната космическа станция (МКС). Мострите ще бъдат изстреляни на 16 август.
Представител на компанията разрива пред "Уолстрийт джърнъл", че космическата доставка ще включва както прясно дестилирано, така и 21-годишно едномалцово уиски. Мострите ще престоят на модула между 1 и 2 години, преди да бъдат върнати на Земята за тестване.
За нещастие, широката публика няма да има възможност да опита резултатите.
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.