Учени: Крушите предпазват от махмурлук

Учени: Крушите предпазват от махмурлук

Австралийски учени установиха, че крушите имат свойството да предпазват от тежък махмурлук, тъй като понижават алкохолното съдържание в кръвта на препилия, съобщава в. "Ню ейдж".

Екипът на проф. Мани Ноукс от Националния институт за здравословно хранене провел задълбочени изследвания на този плод и стигнал до изненадващи открития, сред които и това, че полезното антимахмурлийско свойство на крушитесе проявява, ако плодовете бъдат консумирани непосредствено преди запоя, а не след него.

Ако човек вече страда от типичното главоболия и гадене след прекаляването с алкохола, всякакво поемане на натурални сокове от круша би било безполезно.

Според проф. Ноукс подобни напитки ще се превърнат в продукта на бъдещето, ако хората знаят как да ги използват преди алкохолна консумация.

Крушите понижават също така нивата на холестерола, предпазват от запек и притежават противовъзпалителни свойства, посочва БТА.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Топ 5 бизнес книги, изисквани за прочит от Харвардския университет
Посланието на европейските лидери към Тръмп: Подкрепата за мира означава подкрепа за Украйна
Най-големият музикален фестивал в Румъния генерира 120 млн. евро приходи за общината организатор
Умният PR не е рекламен - той е целенасочен
Минната общност отбеляза деня на миньора с акцент върху бъдещето на индустрията
Броят на новорегистрираните фирми в ЕС расте почти три пъти по-бързо от този на фалиралите
Румен Драганов: Българският турист е все по-активен, но не винаги почива в хотелите
На днешната дата, 19 август. Рождениците днес