Учени: Крушите предпазват от махмурлук
Австралийски учени установиха, че крушите имат свойството да предпазват от тежък махмурлук, тъй като понижават алкохолното съдържание в кръвта на препилия, съобщава в. "Ню ейдж".
Екипът на проф. Мани Ноукс от Националния институт за здравословно хранене провел задълбочени изследвания на този плод и стигнал до изненадващи открития, сред които и това, че полезното антимахмурлийско свойство на крушитесе проявява, ако плодовете бъдат консумирани непосредствено преди запоя, а не след него.
Ако човек вече страда от типичното главоболия и гадене след прекаляването с алкохола, всякакво поемане на натурални сокове от круша би било безполезно.
Според проф. Ноукс подобни напитки ще се превърнат в продукта на бъдещето, ако хората знаят как да ги използват преди алкохолна консумация.
Крушите понижават също така нивата на холестерола, предпазват от запек и притежават противовъзпалителни свойства, посочва БТА.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.